Om skolen

Til kommende elever

En livlig og venlig efterskole

Et år på Lundby Efterskole er for dig, som vil udvikle dig og fordybe dig. Du får almindelig undervisning, som du kender – og du får alt det andet oveni. Et efterskoleophold er til for at udvikle dig som menneske, både når det handler om faglig viden, fysisk styrke og mental udfordring, så du bliver endnu mere sej og klar til at gå ind på en ungdomsuddannelse.

Vi har seks linjer, som du kan læse om her

Et år på Lundby Efterskole er vores år, fællesskabets år. Der er nogle regler, som du skal følge, og dem kan du læse om her. Det vigtigste er, at du vælger efterskolen med et åbent sind over for det store samvær og fællesskab.

Du skal være indstillet på fællesskabet, på at dele og på at bidrage. 

En aften er der kun én kage til hver, og så kan du kun tage én, for ellers må en anden undvære. En anden dag er din rengøringsmakker syg, og så må du gøre rent på et lidt større område. Og en formiddag har du en anden holdning end resten af klassen – og den skal du bidrage med, så alle kan blive klogere. 

Du møder mennesker, som du aldrig har været sammen med før. 

Du får nye klassekammerater, en roomie, som er helt anderledes end du, og lærere, som underviser på en helt anden måde. Måske er de hestepiger. Måske går de i hiphoptøj eller er vegetarer. Måske er de københavnere eller fra Lolland.

Og så opstår magien i løbet af året. Du opdager, at I har mere til fælles, end hvad der adskiller jer. Du lærer din egen tolerance at kende. Du bliver tryggere ved det ukendte. 

Du bliver en del af noget stort i sit eget lille samfund – Lundby Efterskole.

Hvert forår tager vi sammen på skitur, og de sidste mange år har vi været i Østrig på nogle gode, hårde og megasjove dage. I begyndelsen af året tager vi til Bornholm på en rystesammentur.

Når du vælger Lundby Efterskole, kan du benytte alle vores fine faciliteter:

· Veludstyret musiklokale
· Dramasal med scene, lyd og lys
·
Shelter og bålplads
·
Kreativt værksted

· Stor sportshal
· Fodboldbane
·
Parkourbane
·
Beachvolleybane

· Store flotte hestebokse
· Stor ridehal
·
Udendørs ridebane
·
Lærred i fællessalen til film

Værdigrundlag

Lundby Efterskole er en grundtvig-koldsk efterskole, og vi bygger på nogle principper, som er vigtige i samfundet. Vores formål er livsoplysning og dannelse, forpligtende fællesskab, udvikling af det levende ord, sanser og kreativitet og frihed til forskellighed. 

Det betyder, at du er på Lundby Efterskole for at lære for livet. For at blive et myndigt menneske. For at blive rustet til at gå ud i verden og gøre den bedre. Dette er en helt særlig udvikling, som kommer til at fortsætte resten af dit liv. Rejsen begynder bare hos os. 

Forpligtende fællesskab
På Lundby Efterskole er du en del af noget stort, nemlig et forpligtende fællesskab. En af de store forskelle fra grundskolen er, at du er sammen med mennesker hele tiden, nærmest alle timer i døgnet. Det betyder, at du er nødt til at bidrage hver eneste dag, styrke din tolerance og være opmærksom på andre – og dét er hele fundamentet for et samfund. 

Det levende ord
Hos os indebærer fællesskab, at du skal udvise tolerance og tage ansvar for egen og andres trivsel. Fællesskabet har plads til uenighed, samtalen og det levende ord. Du kan diskutere, komme i tvivl og blive klogere ved at få ny viden og andres synspunkter. Sådan fungerer det levende ord, både i undervisningen, i rengøringstiden og på dit værelse.

Frihed til forskellighed
Du vil møde mange slags mennesker på Lundby Efterskole. Nogle vil ligne dig, og andre vil være helt anderledes. Du har ret til at være dig, og de har ret til at være sig, og du behøver ikke altid at være enig eller kunne lide det. Det er frihed til forskellighed. 

”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd.” 
– K. E. Løgstrup

Sanser og kreativitet
Du lærer bedst, når du er glad, og du skal også være med til at synge, danse og bruge din krop på Lundby Efterskole. Vi synger hver dag og danser hver uge. Vi holder temadage, kigger indad og rejser ud, og alle er med, når vi arbejder fagligt og kreativt. Sådan udvikler vi begge dine hjernehalvdele, både den logiske og den kreative. 

Formål

Skolens formål er at drive efterskole indenfor rammerne af Lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler (frie skoler). Skolens målsætning i henhold til værdigrundlaget ved skolens start:

På Lundby Efterskole betyder FÆLLESSKAB at alle udviser tolerance og tager ansvar for egen og andres trivsel. Fællesskabet skal kunne rumme uenighed.

På Lundby Efterskole betyder RESPEKT, at alle på skolen kan forvente/forlange af andre mennesker:

  • at de bliver respekteret for det, de er, og som den, de er.
  • at acceptere forskellighed og vise hensyn over for andre.
  • at udvise respekt for det menneske, de møder, og ikke den rolle personen har.

På Lundby Efterskole betyder ANSVAR, at både elever og medarbejdere står til ansvar for egne handlinger.

På Lundby Efterskole betyder TILLID, at alle kan stole på andres ærlighed og loyalitet, og at du trygt kan dele både problemer og glæder.

På Lundby Efterskole betyder KONSEKVENS, at nødvendige konsekvenser for handlinger beskytter vores fælles og individuelle spillerum.

På Lundby Efterskole betyder TRYGHED en klar forståelse for skolens rammer og retningslinjer, inden for hvilke man trygt kan handle.

Vedtægter

Skolens vedtægter kan findes til højre på denne side. Vedtægterne fra 2013 er offentliggjort den 1/6-2013 på vores hjemmeside. De oprindelige vedtægter er godkendt den 17. december 2001.

Undervisning

Lundby Efterskole tilbyder 10. klasse med obligatorisk FP10. Vi har ikke forløb med fritagelse for prøveafholdelse.

Evaluering og nøgletal

Lundby Efterskole tilsigter en årlig selvevaluering via et spørgeskema. Selvevaluering med handleplan, samt undervisningsmiljø med handleplan, finder du nedenfor. Hermed link til karaktergennemsnit fra Udevisningsministeriet.dk samtlLink til overgangsfrekvens til uddannelser: Karaktergennemsnit.

Du kan også finde de relevante årsplaner for Lundby Efterskole.

Kontakt

Efterskolevej 8, 4750 Lundby

+45 55 76 71 03

adm@lundbyefterskole.dk